Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Προξενείο και το Συντονιστικό Γραφείο Eκπαίδευσης Νέας Υόρκης, Η.Π.Α.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως, συμμετείχε, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε σειρά από συνεδριάσεις της Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, μεταξύ 16 και 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της αυτής, η υπουργός επισκέφτηκε το γενικό προξενείο της Ελλάδας και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη, όπου συζήτησε με το γενικό πρόξενο, κ.Κωνσταντίνου Κων/νο και την Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη, Δρ. Γράψια Ειρήνη σημαντικά θέματα της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Σε αυτά συμπεριλήφθηκαν ζητήματα, όπως εύρεση τρόπων για αύξηση του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών προς απόσπασή τους στην Αμερική, αναπροσαρμογή του επίμισθίου, ανάλογα με το κόστος ζωής στις διάφορες χώρες της Αμερικανικής Ηπείρου αλλά και στις διάφορες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών όπου αποσπώνται Έλληνες εκπαιδευτικοί, την εύρεση τρόπων διάδοσης της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού, της ιστορίας, των αξιών και των ιδανικών του Ελληνισμού, Ενίσχυση της νέας γενιάς της Ομογένειας δίνοντας βαρύτητα στο «φυτώριο» της Διασποράς που είναι τα μικρά παιδιά και παράλληλα τη δημιουργία φιλελλήνων μέσα από τις παραπάνω δράσεις.

 

Μοιραστείτε το:

Translate »
Scroll to Top