Καλωσόρισμα της νέας Αν. Συντονίστριας Εκπαίδευσης Δρ. Ειρήνης Γράψια

Στα πλαίσια της εορτής της Παναγίας της Προυσιώτισσας έλαβε χώρα και το καλωσόρισμα της νέας Αν. Συντονίστριας Εκπαίδευσης Δρ. Ειρήνης Γράψια από τους σύλλόγους των Ευρυτάνων, «Παναγία Προυσιώτισσα» και « Ευρυτάνες Άγιοι» στις 22 Αυγούστου 2022 και 29 Αυγούστου 2022 στην εκκλησία του Αγίου Νικόλαου στο Flushing, New York, U.S.A.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, π. Πίτερ Βαλασιάδης και άλλα στελέχη της κοινότητας, η νέα συντονίστρια του Γραφείου Παιδείας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Ειρήνη Γράψια, οι ευεργέτες της κοινότητας και της Παιδείας Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι των Ρουμελιώτικων Σωματείων. Η νέα συντονίστρια του Γραφείου Παιδείας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Ειρήνη Γράψια αναφέρθηκε με συγκίνηση στην υποδοχή που της επεφύλαξε η πρόεδρος και η αείμνηστη μητέρα της Ελευθερία Καλογερά προ τεσσάρων περίπου ετών που ήρθε με απόσπαση στη Νέα Υόρκη για να υπηρετήσει στα σχολεία της ομογένειας.

«Αυτές τις ημέρες γιορτάζει ολόκληρη η Ρούμελη», επεσήμανε η Δρ. Γράψια υπενθυμίζοντας ότι την Τετάρτη 24 Αυγούστου η Αιτωλία, η Ρούμελη, η Βόρειος Ήπειρος και ο απανταχού Ελληνισμός τιμούν τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που την περίοδο που «όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και η σκλαβιά» που λέει και ο λαός κατάφερε να ανοίξει 250 σχολεία.

Μοιραστείτε το:

Translate »
Scroll to Top