Τελετή παράδοσης – παραλαβής μεταξύ της νέας Αν. Συντονίστριας Εκπαίδευσης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Δρ Δήμητρας Πατρωνίδου και της απερχόμενης κας Παναγιώτας Πεχλιβανίδη

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 έλαβε χώρα ενώπιον του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κου Ντίνου Κωνσταντίνου, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής μεταξύ της απερχόμενης Αν. Συντονίστριας Εκπαίδευσης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης, κας Παναγιώτας Πεχλιβανίδη, και της αναλαμβάνουσας υπηρεσία  Αν. Συντονίστριας Εκπαίδευσης στο ίδιο γραφείο, Δρ. Δήμητρας Πατρωνίδου. Με την ευκαρία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής η απερχόμενη Αν. Συντονίστρια κα Παναγιώτα Πεχλιβανίδη δήλωσε σχετικά:

“Έχοντας πάντα ως γνώμονα ότι η εκπαίδευση των Ελλήνων της Ομογένειας είναι υπέρτατο καθήκον και υποχρέωση, στη διάρκεια της θητείας μου μερίμνησα να υποστηρίξω τους εκπαιδευτικούς που αποσπώνται ή προσλαμβάνονται σε εκπαιδευτικές μονάδες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε Η.Π.Α., Λατινική Αμερική και Καναδά, να υποβοηθήσω τη λειτουργία των μονάδων αυτών και να συμβάλω ουσιαστικά στην  εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής, συνεργαζόμενη στενά και δημιουργικά με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, με τους ομογενειακούς φορείς και με τις αμερικανικές διοικητικές, σχολικές, κυβερνητικές και τοπικές αρχές. Παραδίδω στην επόμενη άξια εκπαιδευτική λειτουργό που αναλαμβάνει τη θέση, μαζί με τη σκυτάλη του Συντονισμού, και ένα άρτια οργανωμένο αρχείο σε φυσική και ψηφιακή μορφή, στο οποίο με ακρίβεια και μεγάλη προσοχή  περιγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση και καθορίζεται η λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης μου. Καλωσορίζω λοιπόν τη συνάδελφο Δήμητρα Πατρωνίδου, με χαρά στην τόσο σημαντική αυτή θέση και της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα τα οποία είμαι σίγουρη ότι θα φέρει εις πέρας με επιτυχία. Από τη μεριά μου θα είμαι πάντα στη διάθεσή της για οτιδήποτε χρειαστεί”.

Από την πλευρά της η νέα Αν. Συντονίστρια Δρ Δήμητρα Πατρωνίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Επειδή η συνέχεια στη Διοίκηση είναι μια από τις βασικές παραμέτρους για την πρόοδο του Κράτους και του Έθνους, παραλαμβάνω με υψηλό αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνειας τη διοίκηση του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης από την κα Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, η οποία τόσο άξια και με τόση προσήλωση την υπηρέτησε. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω το συμβουλευτικό, διοικητικό και εποπτικό έργο της Συντονίστριας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης με την ίδια στοχοπροσήλωση -εξάλλου η παραλαβή ενός τόσο ενημερωμένου αρχείου διευκολύνει σε τεράστιο βαθμό το συντονιστικό έργο. Με τη βαθιά πεποίθηση ότι η θέση της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης αποτελεί ουσιαστικά μία θέση εκπροσώπου της χώρας μας σε όλη την Αμερικανική ήπειρο, θέτω τις δυνάμεις μου και τους Ακαδημαϊκούς τίτλους μου στην υπηρεσία της Ελληνικής Εκπαίδευσης της Ομογένειας, στη συνολικότερη πρόοδο και ευημερία του Ελληνισμού και στη διάδοση των Ιδεών που ο Ελληνικός Πολιτισμός διαχρονικά πρεσβεύει”.  

Μοιραστείτε το:

Translate »
Scroll to Top