Αγιασμός στο Έλληνοαμερικανικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, St. Demetrios Greek American Prepatory School of Astoria.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής κκ.Ελπιδοφόρου, τελέστηκε ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2022 – 2023 στο μεγαλύτερο Ελληνοαμερικάνικο Σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το οποίο διαθέτει και Λύκειο, δηλαδή μέχρι και 12η τάξη, με συνολικό αρθ. μαθητών περίπου 700. Κατά τη διάρκεια των προσφωνήσεων, ο διευθυντής του σχολείου, Dr John Alfieri, καλωσόρισε το γενικό πρόξενο της Ελλάδος την καινούρια Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη, Δρ. Γράψια Ειρήνη.
Μετά το πέρας του αγιασμού, παρατέθηκε πρωινό προς τιμήν των προσκεκλημένων, όπου ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε με την καθ’ ύλην αρμόδια, Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης, θέματα που αφορούν την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στην Αμερική. Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι υπόλοιποι επίσημοι προσκεκλημένοι, ο ιερατικός προϊστάμενος, π.Ανάργυρος με τους εφημέριους των ναών, π.Νικόλαο και π.Γεώργιο, ο Γ´ πρόξενος, Παπαγεωργίου Δημήτριος, ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, κ. Θωμάτος Στέφανο και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, κ. Παπαμιχαήλ Φώτιος.

Μοιραστείτε το:

Translate »
Scroll to Top