Γραφείο

Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης

Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης είναι αρμόδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση σε ολόκληρη την ήπειρο της Αμερικής (Βόρεια, Κεντρική, Νότια) και συγκεκριμένα η περιοχή ευθύνης του περιλαμβάνει όλες τις πολιτείες:

Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, District-of-Columbia, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dacota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington State, West Virginia, Wisconsin και Wyoming.

Για τα σχολεία που λειτουργούν στις παραπάνω περιοχές μπορείτε να συμβουλευτείτε την ενότητα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

 

Περιοχή Ευθύνης

Από το 2016 στην περιοχή ευθύνης του Γραφείου συμπεριλαμβάνονται και οι χώρες της Νοτίου Αμερικής.

Στελέχωση

Tο Γραφείο στελεχώνεται από την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ Δήμτρα Πατρωνίδου και δύο διοικητικούς υπαλλήλους.

Βιογραφικό Σημείωμα Αν. Συντονίστριας Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης

Δρ Δήμητρα Πατρωνίδου

Από τον πρώτο της διορισμό – με δική της επιθυμία – στην ακριτική Σαμοθράκη, το σχολικό έτος 1998/1999, μέχρι και την απόσπασή της στο Ελληνο-Αμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στη Νέα Υόρκη το σχολικό έτος 2023/2024, η Δήμητρα Πατρωνίδου εργάστηκε σε Γυμνάσια και Λύκεια της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Δράμας, θήτευσε ως Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων στη Δ.Δ.Ε. Δράμας και υπηρέτησε στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια (ακαδημαϊκά έτη 2020-2023) και εξολοκλήρου με απόσπαση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Ενώ η απόσπασή της συνεχιζόταν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, την κέρδισε μια άλλη πρόκληση ως ιερό καθήκον: η Εκπαίδευση της Ομογένειας στην Αμερική.

Η Δήμητρα Πατρωνίδου είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 
Μεταδιδάκτορας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ στις μεταπτυχιακές σπουδές της ειδικεύτηκε στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά, βουλγαρικά και γαλλικά.

Στον ερευνητικό και ακαδημαϊκό τομέα σημειώνει διαρκή παρουσία με πλούσιο και αξιόλογο δημοσιευμένο ερευνητικό έργο στα αντικείμενα της Ιστορίας και της Ιστορίας της Εκπαίδευσης, της Στρατιωτικής Ιστορίας και του Προσφυγικού Ζητήματος.

"Με τη βαθιά πεποίθηση ότι η θέση της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης αποτελεί ουσιαστικά μία θέση εκπροσώπου της χώρας μας σε όλη την Αμερικανική ήπειρο, θέτω τις δυνάμεις μου και τους Ακαδημαϊκούς τίτλους μου στην υπηρεσία της Ελληνικής Εκπαίδευσης της Ομογένειας, στη συνολικότερη πρόοδο και ευημερία του Ελληνισμού και στη διάδοση των Ιδεών που ο Ελληνικός Πολιτισμός διαχρονικά πρεσβεύει".

Translate »
Scroll to Top