Εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών ελληνομάθειας 2023 στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη από το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης

Με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη κου. Ντίνου Κωνσταντίνου – υπό την αιγίδα του οποίου έλαβε χώρα η εκδήλωση – του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου πάτερ Γρηγορίου Σταμκόπουλου, Superintendent του Ημερήσιου Ελληνοαμερικανικού σχολείου του Αγ. Δημητριου ως εκπροσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκπροσώπους σχολείων και γονείς των βραβευθέντων, έλαβε χώρα στους χώρους του Γενικού Προξενίου της Ελλάδας στη Νεά Υόρκη η εκδήλωση του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης, κατά την οποία απονεμήθηκαν στους επιτυχόντες των εξετάσεων Μαϊου 2023 τα Πιστοποιητικά Ελληνομάθειας όλων των κατηγοριών (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2).

Για τη δεύτερη σε σειρά εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών Ελληνομάθειας, η Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης και διοργανώτρια της εκδήλωσης κα. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, δήλωσε σχετικά:

 

 

“Σε συνέχεια της εκδήλωσης απονομής των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στους χώρους του Πανεπιστημίου Columbia, και λόγω της πληθώρας μαθητών – που δεν μας επέτρεπε την βράβευση όλων σε μία εκδήλωση – διεξάγαμε μία ακόμη στους χώρους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη όπου απονήμαμε ακόμα 40 Πιστοποιητικά Ελληνομάθειας σε μαθητές που πετύχανε στις εξετάσεις Ελληνομάθειας όλων των επιπέδων.

Για ακόμα μια φορά είχαμε τη βοήθεια του χορηγού μας, της εταιρείας DAY Elevator & Lift, θυγατρικής του Ελληνικού πολυεθνικού Ομίλου KLEEMANN, στη Νέα Υόρκη, έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ανελκυστήρων στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και καταφέραμε έτσι να ολοκληρώσουμε με ιδιαίτερη επιτυχία και τις δύο εκδηλώσεις.  Το Γραφείο μας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τη σειρά αυτών των εκδηλώσεων, προσπάθησε και κατάφερε να προσδώσει το κύρος που απαιτούσε η περίσταση της απονομής των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας, και να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Όπως προανέφερα, οι εκδηλώσεις αυτές οργανώθηκαν για πρώτη φορά κατά τέτοιο τρόπο από το Συντονιστικό Γραφείο και η ανταπόκριση των επιτυχόντων και των γονέων τους με τη μαζική συμμετοχή τους σε αυτές, μας δείχνει το δρόμο για την διοργάνωση και στο μέλλον ανάλογων εκδηλώσεων.

Θα ήθελα για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κο. Ντίνο Κωνσταντίνου καθώς και το προσωπικό του Προξενείου για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα σε αυτήν που έλαβε χώρα στους χώρους του Προξενείου, τους συνεργάτες δασκάλους και καθηγητές που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα στα παιδιά της Ομογένειας και βοήθησαν επίσης στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων. Να ευχαριστήσω επίσης τον κο. Νάσο Γεωργαλή, ιδιοκτήτη της εταιρείας GEO Marketing Consultant, που συνεργάστηκε με το γραφείο μας και τους χορηγούς και μας βοήθησε πολύπλευρα στην διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Τέλος να ενημερώσουμε τους γονείς ότι oι εγγραφές για συμμετοχή στις εξετάσεις της Ελληνομάθειας Μαϊου 2024, έχουν αρχίσει ήδη απο την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Μαρτίου 2024.  Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης έχει προωθήσει στα σχολεία όλες τις λεπτομέρειες για την εγγραφή συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected]”.

Εκπροσωπώντας τον χορηγό της εκδήλωσης, ο Γεν. Δ/ντης της εταιρίας Day Elevator & Lift, κος. Γιώργος Καβαλάρης δήλωσε σχετικά:

«Ο Όμιλος της KLEEMANN με την εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο, σε συνέχεια αυτής στο Πανεπιστήμιο Columbia, ολοκλήρωσε τις χορηγικές του δράσεις σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης για την απονομή στους επιτυχόντες των εξετάσεων 2023 των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας.  Ήταν μια σειρά εκδηλώσεων από τις οποίες μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι και ήταν η αφορμή για ενίσχυση των σχέσεων της εταιρείας μας με την ομογένεια η οποία πλέον γνωρίζει ότι μια Ελληνική πολυεθνική εταιρία, μέσω της Day Elevator & Lift, μπορεί να παρέχει κάθε τύπο ανελκυστήρα για οικιακή ή εμπορική χρήση, στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ.

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων του Ομίλου KLEEMANN και της Day Elevator & Lift να επαναλάβω τα συγχαρητήριά μου στους μαθητές για την επιτυχία τους, και να τους πούμε ότι ο Όμιλος μας θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την προαγωγή της Ελληνικής γλώσσας».

Μετά τις σύντομες ομιλίες των επισήμων και των χορηγών της εκδήλωσης, έγινε σε ιδιαίτερο κλίμα η απονομή των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στους μαθητές, από τους επισήμους και την Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη.

Μοιραστείτε το:

Translate »
Scroll to Top