Εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών Ελληνομάθειας 2023 στο Columbia University από το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου

Με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας. Όλγας Κεφαλογιάννη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη κου. Ντίνου Κωνσταντίνου – υπό την αιγίδα του οποίου έλαβε χώρα η εκδήλωση – του κου. Νικολάου Θωμόπουλου, Δ/ντή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Προξενείου, της κας Μαίρης Βαξεβανίδου, Δ/ντριας του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας του Προξενείου, του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Παπαζαφειρόπουλου Πρωτοσύγκελου, ως εκπροσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου πάτερ Γρηγορίου Σταμκόπουλου Superintendent του Ημερήσιου Ελληνοαμερικανικού σχολείου του Αγ. Δημητριου, του Dr. Αναστασίου Κουλαρμάνη, Δ/ντή του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, της κας. Στέλλας Κοκόλη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Δασκάλων στην Αμερική, του καθηγητή του πανεπιστημίου Columbia κ. Στάθη Γουργουρή, της κας. Μαρίας Μάρκου, Δικηγόρου και υποψήφιας για την Περιφέρεια της Αστόρια, του κου. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, υποψήφιου Γερουσιαστή για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, διευθυντών σχολείων και καλεσμένων από την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, έλαβε χώρα στο Uris Hall του Πανεπιστημίου Columbia η εκδήλωση του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης, κατά την οποία απονεμήθηκαν στους επιτυχόντες των εξετάσεων Μαϊου 2023 τα Πιστοποιητικά Ελληνομάθειας όλων των κατηγοριών (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2).

H Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Πρόξένος της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη κος. Ντίνος Κωνσταντίνου και η Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης και διοργανώτρια της εκδήλωσης κα. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη.

Για τη λιτή αλλά ιδιαίτερου κύρους και σημασίας εκδήλωση, η Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης και διοργανώτρια της εκδήλωσης κα. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, δήλωσε σχετικά:

“Ήταν μεγάλη μας τιμή, να φιλοξενηθούμε στους χώρους του Πανεπιστημίου Columbia – στους οποίους βρεθήκαμε χάρη στη βοήθεια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου – με τους μαθητές και τις οικογένειές τους, που πετύχανε στις εξετάσεις Ελληνομάθειας όλων των επιπέδων.

Με τη βοήθεια του χορηγού μας, της εταιρείας DAY Elevator & Lift, θυγατρικής του Ελληνικού πολυεθνικού Ομίλου KLEEMANN, στη Νέα Υόρκη, έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ανελκυστήρων στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, διοργανώσαμε μία εξαιρετική εκδήλωση ιδιαίτερης σημασίας για την διαφύλαξη της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια μας στις ΗΠΑ. Άλλωστε σήμερα 9 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε τα Ελληνικά Γράμματα και η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Ελληνική γλώσσα παραμένει ζωντανή και ενισχύεται από τη δίψα τους να τη μάθουν και να τη μάθουν σωστά.

Είχαμε επίσης τη χαρά να μας τιμήσει με την παρουσία της η Υπουργός Τουρισμού κα. Κεφαλογιάννη, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, υποψήφιοι για Πολιτειακά και Ομοσπονδιακά αξιώματα, αλλά και οι γονείς των παιδιών που βλέπουν την Ελλάδα να δίνει τη σημασία που πρέπει ενισχύοντας την παρουσία αποσπασμένων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, που σε συνεργασία με το εγχώριο διδασκαλικό δυναμικό δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα στα παιδιά της Ομογένειας, η οποία με τη σειρά της ενισχύει την προσπάθεια αυτή και αυτό το αποδεικνύει ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων στις εξετάσεις ο οποίος φέτος αναμένουμε να αυξηθεί ακόμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.”

Εκπροσωπώντας τον χορηγό της εκδήλωσης, ο Γεν. Δ/ντης της εταιρίας Day Elevator & Lift, κος. Γιώργος Καβαλάρης δήλωσε σχετικά:

O Γεν. Δ/ντης της εταιρίας Day Elevator & Lift, κος. Γιώργος Καβαλάρης

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εταιρία μας και για τον Όμιλο της KLEEMANN η χορηγία σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση για την ενίσχυση της Ελληνικής γλώσσας την οποία προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή, εδώ στις ΗΠΑ, τα παιδιά της ελληνικής ομογένειας και οι οικογένειές τους.

Ο Όμιλος KLEEMANN, μια Ελληνική πολυεθνική εταιρία και μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παγκοσμίως στην κατασκευή ανελκυστήρων που πλέον μέσω της Day Elevator & Lift, μπορεί να παρέχει κάθε τύπο ανελκυστήρα για οικιακή ή εμπορική χρήση, στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ, δεν θα μπορούσε να μην έχει ενεργό ρόλο σε σημαντικά θέματα του Ελληνισμού, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην KLEEMANN, η διαρκής ανάπτυξη αποτελεί ισχυρή δέσμευση. Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύουμε συνεχώς στην καινοτομία των προϊόντων και υπηρεσιών μας, στις ψηφιακές τεχνολογίες, καθώς και την επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση των εργαζομένων μας.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προάγουν την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, όπως ακριβώς και η εταιρεία KLEEMANN που με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες προάγει το Ελληνικό επιχειρείν.

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων του Ομίλου KLEEMANN και της Day Elevator & Lift πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για την επιτυχία τους και εύχομαι η Ελληνική γλώσσα να τους συντροφεύει για πάντα στη ζωή τους».

Μετά τις σύντομες ομιλίες των επισήμων και των χορηγών της εκδήλωσης, έγινε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα η απονομή των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στους μαθητές, από τους επισήμους και την Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα. Πεχλιβανίδη.

photos by ymvisuals.com

Μοιραστείτε το:

Translate »
Scroll to Top