Επίσκεψη της Συντονίστριας Εκπαίδευσης κας. Παναγιώτας Πεχλιβανίδη στο Σικάγο στο πλαίσιο της εκδήλωσης της τοπικής Μηρόπολης με θέμα “Γνωρίζω τον τόπο καταγωγής μου” που διοργανώθηκε στο σχολείο Koraes Elementary.

Η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης, κα Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, επισκέφθηκε στις 19 Απριλίου το Σικάγο του Ίλινοις, οπότε και παρεβρέθη  σε μία ιδιαίτερη γιορτή για την Ελλάδα. Η ετήσια εκδήλωση θεσμός, που διοργανώνεται από τη Μητρόπολη του Σικάγου εδώ και πολλά χρόνια, είχε θέμα φέτος “Γνωρίζω τον τόπο καταγωγής μου” με τα παιδιά που συμμετείχαν να κατασκευάζουν τρίπτυχους πίνακες (trifold boards) και να παρουσιάζουν ένα μέρος της επιλογής τους από την Ελλάδα.  Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν μαθητές από όλα τα ομογενειακά σχολεία της πόλης.

H κα Πεχλιβανίδη συναντήθηκε με τον Ιερατικό Προϊστάμενο πατέρα Chris Avramopoulos, με την διευθύνουσα του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου κ. Μαρίας Χατζηνάκου-Λίτσα, η οποία και την ενημέρωσε ότι η τελετή απονομής του βραβείου «το Άγραφον» που δίνεται στους μαθητές πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην μνήμη του καθηγητού-διανοουμένου και συγγραφέα Φώτιου Λίτσα.  Επίσης συνομίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου Koraes II, κα. Beth Lind καθώς και με τον κ. Σταύρο Καριοφίλη, τον υπεύθυνο του ελληνικού προγράμματος του σχολείου.

Οι μαθητές, αφού μελέτησαν την ιστορία του τόπου καταγωγής τους, παρουσίασαν τις υπέροχες εργασίες, ενώ πολλοί εξ’ αυτών δεν έμειναν μόνο στην παρουσίαση του τόπου καταγωγής τους αλλά συνόδευσαν την παρουσίασή τους και με νόστιμα τοπικά εδέσματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν διάφορα γλυκά και φαγητά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, απολαμβάνοντας έτσι μια πραγματική γευστική εμπειρία από την πατρίδα μας.

Τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης ανέλαβε το σχολείο Κοραής (Koraes Elementary) στο Palos Hills. Μετά την παρουσίαση των εργασιών, όπου οι μαθητές παρουσίασαν περιοχές από την Πελοπόννησο, την Κεντρική Ελλάδα και διάφορα νησιά, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μικρή γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου Κοραής.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με την απονομή των βραβείων στους μαθητές που έγινε από τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης, κα. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, η οποία δήλωσε σχετικά: “Είναι πράγματι πολύ συγκινητικό να βλέπει κανείς τα Ελληνόπουλά μας, που είναι τόσο μακριά από τη μητέρα πατρίδα, να μελετάνε για αυτή, να δημιουργούν για αυτή, να μαγειρεύουν για αυτή, γιατί γνωρίζουν ότι αν δεν μάθουν ποιοι είναι, από που κατάγονται, ποιες είναι οι ρίζες τους, τότε θα ενταχθούν στη μάζα και θα χάσουν κάθε τι ελληνικό. Μπράβο στα παιδιά μας, μπράβο στους δασκάλους μας για το μοναδικό τους έργο και μπράβο στους γονείς που ενισχύουν και παλεύουν να κρατηθεί η ελληνική φλόγα σε κάθε μέρος της γης”.

Η κα. Πεχλιβανίδη είχε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του σχολείου και να συνομιλήσει με το διοικητικό συμβούλιο, τους δασκάλους, καθώς και τους διευθυντές και δασκάλους των υπόλοιπων ομογενειακών σχολείων. Άκουσε τις ανησυχίες τους και απάντησε στις διάφορες ερωτήσεις τους σχετικά με διοικητικά θέματα της υπηρεσίας.

Τέλος, η κα Παναγιώτα Πεχλιβανίδη ευχαρίστησε όλο το διοικητικό συμβούλιο του σχολείου Κοραής για τη φιλοξενία, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη και συγκινητική εκδήλωση ενώ δήλωσε ότι το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης θα είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, υπηρετώντας τους κοινούς στόχους και αξίες που έχουμε, με πιο σημαντικό την ενίσχυση της Ελληνόφωνης Εκπαίδευσης.

Μοιραστείτε το:

Translate »
Scroll to Top