Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Φιλογλωσσία – Filoglossia

Μια σειρά 10 κεφαλαίων, που απευθύνεται σε αρχάριους.
Ο δικτυακός τόπος Filoglossia βασίζεται στα δύο πρώτα CD-ROM της σειράς Filoglossia CD-ROM, ένα πρόγραμμα πολυμέσων για την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης γλώσσας, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και της Γλώσσας.


Το γλωσσικό υλικό βασίζεται κυρίως στην επικοινωνιακή προσέγγιση, επομένως τα κεφάλαια αναφέρονται σε πραγματικές καταστάσεις της ζωής (π.χ. πηγαίνοντας για ψώνια, ζητώντας συγγνώμη κ.λπ.)

Hellenic Enjoyable Language Learning on the Net – HELLONET

Ένα πρόγραμμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με στόχο να βοηθήσει τους αλλοδαπούς φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν μέρος των μαθημάτων τους σε ελληνικά ιδρύματα να ξεπεράσουν τα γλωσσικά εμπόδια.
Επιλέξτε “Μαθήματα” από τη γραμμή πλοήγησης.

Learn Greek Online

Το Learn Greek Online είναι ένα μάθημα που παρέχεται από το Kypros-Net σε συνεργασία με το CyBC για τη διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας μέσω διαδικτύου.
Το Learn Greek Online αποτελείται επί του παρόντος από 105 πραγματικά αρχεία ήχου (περίπου 15 λεπτά το καθένα), ηλεκτρονικές σημειώσεις των μαθητών, μια συλλογή εργαλείων συνεργατικής μάθησης και ένα ηλεκτρονικό ελληνικό λεξικό και έναν ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο.
Απαιτείται εγγραφή (δωρεάν).

Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας στην Ελλάδα

Πανεπιστήμια
Άλλα ιδρύματα που διδάσκουν την
ελληνική ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα

* Η παραπάνω λίστα είναι ένα δείγμα κρατικών και ιδιωτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν ελληνικά ως ξένη γλώσσα στην Ελλάδα. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλά άλλα ιδρύματα και ιδιώτες εκπαιδευτές που προσφέρουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας

Translate »
Scroll to Top